Πόσο σημαντικό είναι το νήμα για την προληπτική οδοντιατρική

Το νήμα είναι ένα σημαντικό συστατικό της προληπτικής οδοντιατρικής. Το νήμα πρέπει πάντα να συνοδεύει το καθημερινό βούρτσισμα. Αυτό μπορεί να φαίνεται ασήμαντο. Σε τελική ανάλυση, περιλαμβάνει το πέρασμα μιας γραμμής νήματος μέσα από τα λεπτά κενά των δοντιών σας. Ακόμα κι έτσι, το οδοντικό νήμα ωφελεί τα δόντια σας. Αν θέλετε να μάθετε πόσο πολύτιμο είναι το οδοντικό νήμα για την προληπτική οδοντιατρική, εδώ είναι οι λεπτομέρειες.

Αποτρέπει τη δημιουργία πλάκας και πέτρας

Η πλάκα είναι ένα κολλώδες βιοφίλμ στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών. Στεγάζει καλά και κακά βακτήρια. Η υπερβολική πλάκα βλάπτει τα δόντια. Οι εναποθέσεις ασβεστίου στην πλάκα τη σκληραίνουν με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μετατρέπει την πλάκα σε πέτρα. Αυτή η σκληρυμένη πλάκα καταστρέφει τα δόντια, ειδικά όταν εγκαθίσταται κατά μήκος της γραμμής των ούλων.

Το νήμα είναι μια επιπλέον εργασία πριν ή μετά το βούρτσισμα. Το να τρέχετε ένα λεπτό οδοντικό νήμα για να μπει ανάμεσα στα δόντια είναι ένας καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε την αφαίρεση της πλάκας. Αυτό καθυστερεί το σχηματισμό πέτρας. Το νήμα είναι ζωτικής σημασίας στην προληπτική οδοντιατρική.

Καταπολεμά την περιοδοντίτιδα

Η χρήση οδοντικού νήματος επιτρέπει σε ένα άτομο να απομακρύνει τα βακτήρια από τα λεπτά κενά μεταξύ των δοντιών. Αυτές οι περιοχές είναι απρόσιτες για μια χειροκίνητη οδοντόβουρτσα. Τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται σε αυτές τις περιοχές ενώ κοιμούνται όλη τη νύχτα. Μερικά από αυτά μπορεί ακόμη και να εισέλθουν στον ιστό των ούλων. Αυτά τα επιβλαβή βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν περιοδοντίτιδα. Το νήμα κάθε μέρα βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης ουλίτιδας και περιοδοντικής νόσου.

Αφαιρεί τα σωματίδια των τροφίμων

Το να αισθάνεσαι κομμάτια φαγητού ανάμεσα στα δόντια είναι ερεθιστικό. Το πρώτο πράγμα που κάνουν πολλοί είναι να βρουν μια οδοντογλυφίδα και να προσπαθήσουν να αφαιρέσουν το κομμάτι του φαγητού. Κάνοντας αυτό μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία κατά καιρούς. Αυτό γίνεται ένα καλό άνοιγμα για τα βακτήρια. Οι ξύλινες οδοντογλυφίδες μπορεί επίσης να σπάσουν και να αφήσουν ένα θραύσμα στα ούλα. Το οδοντικό νήμα είναι ένα καλύτερο εργαλείο για την αφαίρεση των κομματιών τροφής ανάμεσα στα δόντια.

Το νήμα μετά από κάθε γεύμα ή σνακ πρέπει να είναι συνήθεια. Θα έπρεπε να είναι αυτόματο. Τα άτομα πρέπει να χρησιμοποιούν οδοντικό νήμα ακόμα κι αν το πιάτο έχει την αίσθηση ότι δεν άφησε σωματίδια τροφής. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη φροντίδα των δοντιών και τη γενική υγεία.

Προστατεύει την οδοντιατρική εργασία

Το νήμα είναι ένα καλό εργαλείο στην προληπτική οδοντιατρική όταν πρόκειται για τη φροντίδα οποιωνδήποτε οδοντικών αποκαταστάσεων. Είναι ένας καλός τρόπος προστασίας μιας τέτοιας επένδυσης. Τα βακτήρια μπορούν να κρυφτούν ανάμεσα στα δόντια με αποκαταστάσεις. Το βούρτσισμα είναι καλό, αλλά το νήμα μπορεί να αφαιρέσει καλύτερα τα βακτήρια και τα σωματίδια τροφής. Αποτρέπει τη βακτηριακή βλάβη γύρω από την οδοντική αποκατάσταση.

Βοηθά στην πρόληψη της τερηδόνας

Η προληπτική οδοντιατρική χρησιμοποιεί το οδοντικό νήμα και ως εργαλείο κατά της τερηδόνας. Το νήμα αποτρέπει την έναρξη της τερηδόνας στο πλάι ενός δοντιού. Μια μόλυνση στο πλάι ενός δοντιού μπορεί να εξαπλωθεί στο γειτονικό δόντι. Αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι οδοντίατροι προληπτικής οδοντιατρικής ενθαρρύνουν το νήμα κάθε μέρα.

Το νήμα είναι ένα από τα πολύτιμα εργαλεία στην προληπτική οδοντιατρική

Το βούρτσισμα και το νήμα πάνε πάντα μαζί. Το νήμα κάνει τη ρουτίνα της στοματικής σας υγιεινής μεγαλύτερη. Ακόμα κι έτσι, οι ανταμοιβές από αυτό εξαπλώνονται στη γενική υγεία σας. Ένα ραντεβού με τον οδοντίατρό σας μπορεί να σας διδάξει τον σωστό τρόπο χρήσης οδοντικού νήματος. Αυτός είναι ένας ισχυρός τρόπος πρακτικής προληπτικής οδοντιατρικής.