Γιατί να επιλέξετε επαγγελματική λεύκανση δοντιών στον οδοντίατρο;

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την επιλογή της καλύτερης επιλογής λεύκανσης δοντιών για εσάς. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να ελέγξετε το επίπεδο και την αποτελεσματικότητα του λευκαντικού παράγοντα.

Υπάρχουν επαγγελματικά κιτ λεύκανσης και στο σπίτι που μπορούν να αφαιρέσουν τους λεκέδες, αλλά διαφέρουν ως προς την αποτελεσματικότητα και τη διαδικασία. Το να γνωρίζετε πώς να διαφέρουν τα δύο είναι ζωτικής σημασίας πριν επιλέξετε μια λεύκανση δοντιών κοντά σας.

Τι είναι η λεύκανση δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών βελτιώνει το χρώμα και κάνει τα δόντια να φαίνονται πιο φωτεινά, λευκά και λεία. Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε με θεραπείες στο ιατρείο είτε στο σπίτι.

Η επαγγελματική λεύκανση δοντιών κοντά σας είναι η λεύκανση των δοντιών σας για να τα κάνει πιο ανοιχτά. Η διαδικασία γίνεται συνήθως από έναν οδοντίατρο, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 30 λεπτά έως μία ώρα. Θα εφαρμόσει ένα προστατευτικό τζελ και τον λευκαντικό παράγοντα στα δόντια σας και χρησιμοποιείται ειδικό φως για την ενεργοποίηση του τζελ. Αυτό το φως διασπά τους λεκέδες στα δόντια σας, καθιστώντας τα πιο ελαφριά. Η λεύκανση δοντιών στο γραφείο είναι συνήθως πιο ακριβή από τα κιτ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι, αλλά είναι επίσης πιο αποτελεσματική.

Τα προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι διατίθενται σε διάφορους τύπους, όπως οδοντόκρεμα, ξεβγάλματα και τζελ. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι οι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται στα κιτ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι είναι πολύ πιο αδύναμοι από αυτούς που χρησιμοποιούνται από τους οδοντιάτρους και ως εκ τούτου είναι λιγότερο αποτελεσματικοί. Επιπλέον, τα κιτ λεύκανσης δοντιών στο σπίτι μπορεί να προκαλέσουν ευαισθησία στα δόντια και ερεθισμό των ούλων. Για αυτούς τους λόγους, είναι καλύτερο να αφήσετε τη λεύκανση των δοντιών στους επαγγελματίες.

Γιατί να επιλέξετε την επαγγελματική λεύκανση δοντιών από τα καλλυντικά προϊόντα λεύκανσης;

Οι οδοντίατροι χρησιμοποιούν ποιοτικά προϊόντα και υλικά στο γραφείο τους, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας σχετικά με τις διαδικασίες λεύκανσης. Αυτό διασφαλίζει ότι όλοι οι ασθενείς λαμβάνουν ασφαλή αποτελέσματα κάθε φορά! Δεν θέλετε περιττούς κινδύνους για τη στοματική σας υγεία από τη χρήση ακατάλληλων προϊόντων. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές επιπλοκές όπως λοιμώξεις ή ακόμα και μόνιμη βλάβη μέσα σε λίγες ώρες μετά τη χρήση τους (ή χειρότερα ακόμα – μια ζωή). Είναι σημαντικό να ρωτήσετε τον οδοντίατρό σας περισσότερες πληροφορίες και πόσες επισκέψεις χρειάζεστε. Κατά καιρούς μπορεί να χρειαστείτε πολλαπλές επισκέψεις εάν έχετε σοβαρό αποχρωματισμό.

Είναι πιο αποτελεσματικό.

Ενώ οι θεραπείες στο σπίτι μπορεί να είναι αποτελεσματικές, δεν λειτουργούν πάντα όσο καλά θα μπορούσαν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχουν έναν ασθενέστερο λευκαντικό παράγοντα και χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία.

Οι οδοντίατροι έχουν περισσότερο έλεγχο στη δύναμη των λευκαντικών παραγόντων τους και μπορούν να διασφαλίσουν ότι τα δόντια σας παίρνουν τη σωστή ποσότητα για εσάς. Έχουν επίσης πρόσβαση σε προϊόντα ταχύτερης δράσης που θα κάνουν τα αποτελέσματά σας πιο γρήγορα από αυτά που βρίσκονται σε ένα κιτ στο σπίτι.

Η προσωρινή ευαισθησία των δοντιών είναι η κύρια παρενέργεια. Αυτό συμβαίνει όταν ο λευκαντικός παράγοντας έρχεται σε επαφή με τα νεύρα των δοντιών σας, προκαλώντας τους ερεθισμούς. Αυτή η ευαισθησία είναι παροδική και διαρκεί μόνο λίγες μέρες. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε ερεθισμό των ούλων και ξηροστομία, αλλά καθαρίζουν με τον καιρό.