Όταν ένα απόστημα δοντιών είναι επείγον οδοντιατρικό

Τα οδοντιατρικά επείγοντα περιστατικά περιλαμβάνουν πράγματα όπως ακραίους πονόδοντους, αποσπάσματα ή σπασμένα δόντια, ρωγμές και αποστήματα δοντιών. Όταν ένα δόντι γίνεται απόστημα, δεν παρουσιάζει πάντα αναδυόμενα συμπτώματα, κάτι που είναι συνήθως καλό. Ωστόσο, όταν ένα απόστημα δοντιών είναι σοβαρό, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι επώδυνο και να δημιουργήσει μια κατάσταση δυσλειτουργίας. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει ένα οδοντιατρικό επείγοντα περιστατικό, το οποίο οδηγεί στην ανάγκη θεραπείας από γενικό οδοντίατρο.

Κατανόηση του επείγοντος ενός αποστήματος δοντιών

Παρακάτω είναι μια γρήγορη επισκόπηση των αποστημάτων των δοντιών και πότε γίνονται επείγοντα οδοντιατρικά προβλήματα. Η πλήρης κατανόηση αυτών των πληροφοριών μπορεί να είναι χρήσιμη όταν προκύψει αυτή η προβληματική εμπειρία.

Η αιτία του αποστήματος των δοντιών

Τα αποστήματα προκαλούνται συνήθως από βακτηριακές λοιμώξεις στη στοματική κοιλότητα. Τα δόντια που είναι εξαιρετικά μολυσμένα μπορεί να αποκτήσουν απόστημα εάν η θεραπεία δεν χορηγηθεί έγκαιρα. Οι λοιμώξεις που αγνοούνται συνήθως εξαπλώνονται, όπως συμβαίνει με το απόστημα. Τα βακτήρια φτάνουν στον πολφό και προκαλούν απόστημα στο δόντι, το οποίο μπορεί να είναι επώδυνο και επιζήμιο για τη στοματική υγεία του ατόμου. Άλλες αιτίες περιλαμβάνουν την ασθένεια των ούλων καθώς η μόλυνση μπορεί να εξαπλωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Τι να κάνω

Όταν υπάρχει απόστημα δοντιού, είναι πρώτα και κύρια απαραίτητο να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με έναν γενικό οδοντίατρο. Από εκεί, συνιστάται να ξεπλένετε καλά το στόμα πολλές φορές την ημέρα με αλατόνερο. Το αλάτι βοηθά να διατηρείται το δόντι και ολόκληρη η στοματική κοιλότητα όσο πιο καθαρά γίνεται. Επιπλέον, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής ή του ερεθισμού. Δεύτερον, συνιστάται η λήψη ενός παυσίπονου χωρίς συνταγή γιατρού για να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση μέχρι να μπορέσει να αντιμετωπιστεί το δόντι.

Γνωρίζοντας πότε ένα απόστημα θεωρείται επείγον οδοντιατρικό

Υπάρχουν μερικοί δείκτες που λένε πότε ένα απόστημα δοντιού θεωρείται αναδυόμενο. Ελέγξτε τα για να ξέρετε πότε να πάτε σε έναν οδοντίατρο.

Αφόρητος πόνος που δεν υποχωρεί με τη βοήθεια παυσίπονων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή
Γούνι ή υγρό που προέρχεται από το δόντι ή τη γύρω περιοχή
Το δόντι ή η γύρω περιοχή αιμορραγεί
Οίδημα και φλεγμονή γύρω από το δόντι
Δυσλειτουργία του δοντιού στο χέρι, καθώς και της γύρω περιοχής

Κάθε άτομο μπορεί να εμφανίσει ένα ή περισσότερα από αυτά τα συμπτώματα όταν υπάρχει οδοντικό απόστημα. Εάν υπάρχουν κάποια εμπειρία, είναι απαραίτητο να πάτε αμέσως σε έναν οδοντίατρο. Η αγνόηση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να θέσει το δόντι και τη γύρω περιοχή σε κίνδυνο. Τα αγνοημένα αποστήματα δοντιών μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια δοντιών.