Όλα για τα σιδεράκια

Σκέφτεστε να πάρετε σιδεράκια ή μόλις βάλατε τα σιδεράκια σας πρόσφατα; Τα σιδεράκια είναι μια από τις πιο διάσημες λύσεις που προτείνουν οι οδοντίατροι και οι ορθοδοντικοί για τη διόρθωση των κακώς ευθυγραμμισμένων δοντιών.

Ποιοι είναι οι διαφορετικοί τύποι νάρθηκας που διατίθενται;

Υπάρχουν περίπου τέσσερις τύποι τιράντες που μπορεί να είναι κατάλληλοι για εσάς, όπως οι ακόλουθοι:

1. Διαφανής Πλακέτα

Αυτός είναι ένας από τους νεότερους τύπους τιράντες και προτιμάται από άτομα που δεν θέλουν να φαίνονται τα σιδεράκια τους. Το Διαφανής Πλακέτα περιλαμβάνει μια σειρά από διαφανείς πλαστικούς ευθυγραμμιστές που μοιάζουν με προστατευτικά στόματος που είναι ειδικά κατασκευασμένοι για εσάς σε κάθε βήμα της διαδρομής. Αποσπώνται ακόμη και για φαγητό και καθάρισμα. Αυτός μπορεί να είναι ένας από τους πιο ακριβούς τύπους τιράντες, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο από την αρχή της διαδικασίας μέχρι τα τελικά αποτελέσματά της

2. Κεραμικά σιδεράκια

Παρόμοιο με το Διαφανής Πλακέτα, αλλά αρκετά φθηνότερο και είναι η ξεκάθαρη έκδοση των παραδοσιακών τιράντες. Εάν ο ασθενής δεν θα ήθελε να φαίνονται οι μεταλλικοί βραχίονες στα δόντια του, μπορεί να επιλέξει κεραμικά σιδεράκια. Αυτά τα στηρίγματα είναι κατασκευασμένα από διαφανές, διαφανές κεραμικό υλικό. Αυτός ο τύπος είναι δημοφιλής στους ενήλικες, καθώς τα σιδεράκια είναι λιγότερο ορατά.

3. Παραδοσιακά σιδεράκια

Αυτός ο τύπος τιράντες έχει χρησιμοποιηθεί από τις πρώτες μέρες μέχρι σήμερα και είναι ο πιο προτιμώμενος από άτομα που ενδιαφέρονται να πάρουν σιδεράκια. Αυτά είναι κατασκευασμένα από υψηλής ποιότητας υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα και μεταλλικά στηρίγματα που συνδέονται σε κάθε δόντι.

4. Ντέιμον Σιδεράκια

Ένας άλλος τύπος νάρθηκας που γίνεται δημοφιλής στους ορθοδοντικούς και τους ασθενείς είναι οι νάρθηκες Damon. Αυτή η διαδικασία με τα σιδεράκια Damon παρέχει μια ήπια θεραπεία και απαιτεί λιγότερες επισκέψεις στον οδοντίατρο. Αυτός ο τύπος νάρθηκας είναι αυτο-συνδεόμενοι και χρησιμοποιεί έναν μηχανισμό ολίσθησης που κάνει κλικ για να κλειδώσει τα αψιδωτά καλώδια.

Πώς λειτουργούν τα σιδεράκια;

Τα σιδεράκια ασκούν πίεση στα δόντια σας και στη γύρω δομή των οστών. Με την πάροδο του χρόνου, αυτή η πίεση αλλάζει τη θέση των οστών και των δοντιών σας. Αυτό τους φέρνει κοντά στη σωστή ευθυγράμμιση.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα σιδεράκια;

Ο οδοντίατρός σας θα σας ενημερώσει εάν χρειάζεστε νάρθηκες. Αυτός/αυτή θα πει τι πρέπει να διορθωθεί με τα δόντια ή τη δομή του προσώπου σας. Το να συμβουλευτείτε τον οδοντίατρό σας είναι το πρώτο βήμα που θα κάνετε πριν πάρετε σιδεράκια.

Πονάνε τα σιδεράκια;

Μπορεί να νιώσετε κάποια ενόχληση μόλις το φορέσετε για πρώτη φορά. Αυτή η ενόχληση μπορεί να γίνει αισθητή από την πίεση της γνάθου και του στόματος. Ο πόνος συνήθως υποχωρεί μετά την πρώτη εβδομάδα, αλλά η ενόχληση μπορεί να γίνει αισθητή μετά από επακόλουθες προσαρμογές. Αυτός ο πόνος είναι σχετικά ήπιος και μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα.