Πώς να σταματήσετε να τρίβετε τα δόντια σας;

Ο βρουξισμός είναι το τρίξιμο, το σφίξιμο ή το τρίξιμο των δοντιών. Αρκετοί το κάνουν ακόμη και χωρίς να το καταλάβουν. Αν ποτέ ξυπνήσετε από τον ύπνο σας με πονόλαιμο στα δόντια και τα σαγόνια, αυτό θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα του τρίξιμο των δοντιών σας. Αυτή η κατάσταση επηρεάζει άτομα όλων των ηλικιών, από παιδιά έως ενήλικες. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σταματήσετε το τρίξιμο των δοντιών σας και να αποτρέψετε τη βλάβη των δοντιών, τις διαταραχές της γνάθου και τον πονοκέφαλο.

Το τρίξιμο των δοντιών μπορεί να προκληθεί από στρες, άγχος, κατάθλιψη, μη φυσιολογική ευθυγράμμιση των άνω και κάτω δοντιών. Μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι, αλλά η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να σταματήσετε το τρίξιμο των δοντιών σας.

1. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας

Τα υψηλότερα επίπεδα στρες μπορεί να έχουν επίδραση στον ύπνο σας και μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια βρουξισμού. Μπορεί να είναι σημάδια άγχους, άγχους ή κατάθλιψης. Μπορεί να μην είναι μόνο ο οδοντίατρός σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι ο θεραπευτής σας που μπορεί να σας βοηθήσει να βοηθήσετε τέτοιου είδους πράγματα. Οι θεραπευτές μπορούν να σας βοηθήσουν με τεχνικές για να διαχειριστείτε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα.

2. Προσέξτε τι τρώτε

Η καφεΐνη μπορεί να βρεθεί από τη σόδα, τον καφέ και τα ενεργειακά ποτά. Ακόμα και σε ορισμένα είδη σοκολάτας. Η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που θα σας κάνει πιο δύσκολο να χαλαρώσετε τους μυς της γνάθου και το μυαλό σας. Ενώ το αλκοόλ είναι ένα καταθλιπτικό που θα σας κάνει πιο δύσκολο να κοιμηθείτε καλά.

3. Εξασκήστε τις καλές συνήθειες ύπνου

Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για τη μείωση του άγχους σας. Προσπαθήστε να χαλαρώσετε πριν πάτε για ύπνο, πίνοντας ένα ζεστό ποτήρι γάλα, ζεστό μπάνιο, ακούτε μουσική ή διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου, τότε είναι καιρός να μιλήσετε με το γιατρό σας.

4. Χρησιμοποιήστε προστατευτικά στόματος ή νυχτερινά προστατευτικά

Τα προστατευτικά του στόματος μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της μυϊκής δραστηριότητας στο σαγόνι σας τη νύχτα. Είναι σε θέση μόνο να ελέγξουν την κατάσταση, όχι να τη θεραπεύσουν. Το προστατευτικό στόματος θα δημιουργήσει ένα φράγμα μεταξύ των άνω και κάτω δοντιών σας για να αποφύγετε την πίεση στη γνάθο σας. Ένα προστατευτικό στόματος μπορεί να κατασκευαστεί κατά παραγγελία από τον οδοντίατρό σας για να ταιριάζει στο στόμα σας για να παρέχει τη μέγιστη άνεση και προστασία.

Οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρό σας είναι ένα από τα πιο συνιστώμενα πράγματα που πρέπει να κάνετε για να σταματήσετε το τρίξιμο των δοντιών σας. Ο οδοντίατρός σας θα ξέρει πώς να αποτρέψει τα οδοντικά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από το τρίξιμο των δοντιών σας.