Πώς να διαχειριστείτε το οδοντικό άγχος κατά τη διάρκεια της περιοδοντικής θεραπείας;

Περίπου το 30 τοις εκατό των Αμερικανών βιώνουν συναισθήματα φόβου και ανησυχίας όταν επισκέπτονται οδοντιάτρους, ακόμη και για τακτικούς οδοντιατρικούς καθαρισμούς. Ο φόβος που προσδιορίζεται ως οδοντιατρικό άγχος κάνει πολλούς να αποφεύγουν τις επισκέψεις στον οδοντίατρο εντελώς. Δυστυχώς, εάν αντιμετωπίζετε παρόμοιες προκλήσεις και αποφεύγετε τις επισκέψεις στον οδοντίατρο, οι πιθανότητές σας να αναπτύξετε σοβαρές οδοντικές επιπλοκές που απαιτούν από εσάς να αναζητήσετε θεραπείες για την περιοδοντίτιδα κοντά σας αυξάνονται σημαντικά.

Τα προβλήματα με τη στοματική σας υγεία μπορεί να γίνουν σοβαρό γενικό πρόβλημα υγείας, καθιστώντας τις επισκέψεις στον οδοντίατρο απαραίτητες. Ωστόσο, εάν φοβάστε να επισκεφτείτε τον οδοντίατρό σας για κρίσιμη οδοντιατρική φροντίδα, αυτό το άρθρο εξηγεί ορισμένες προτάσεις για τη διαχείριση του οδοντιατρικού σας άγχους και τη λήψη με σιγουριά των απαραίτητων θεραπειών.

Προτάσεις για τη διαχείριση του οδοντιατρικού άγχους σε κάθε κατάσταση

Ας υποθέσουμε ότι φοβάστε τον οδοντίατρό σας ακόμα και για εξετάσεις ρουτίνας και καθαρισμούς. Σε αυτήν την περίπτωση, ο φόβος σας θα βελτιωθεί σημαντικά εάν χρειάζεστε θεραπεία των ούλων επειδή παραμελήσατε τις οδοντιατρικές επισκέψεις για παρατεταμένες περιόδους για να επιτρέψετε στη συσσώρευση οδοντικής πλάκας και πέτρας να παραμείνει στα δόντια σας, προκαλώντας πρήξιμο και αιμορραγία. Επομένως πριν την πάθηση και με σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τις προτάσεις μας και να λάβετε τη βοήθεια που χρειάζεστε από τον κοντινό οδοντίατρο. Οι συμβουλές μας περιλαμβάνουν τα εξής:

Συζητήστε το άγχος σας με τον οδοντίατρό σας

Εάν αγχώνεστε για επισκέψεις στον οδοντίατρο, μπορείτε να συζητήσετε τους φόβους σας με τον οδοντίατρο που βρίσκεται κοντά σας καλώντας τον αντί να επισκεφτείτε το οδοντιατρείο του. Η κλήση θα επιτρέψει στον οδοντίατρο να σας βοηθήσει και να σας ενημερώσει εάν ο οδοντίατρος ταιριάζει στις ανάγκες σας. Εάν αισθάνεστε ότι ο οδοντίατρος απορρίπτει το άγχος σας, πιθανότατα δεν θα αισθάνεστε άνετα όταν τον επισκέπτεστε για οποιαδήποτε διαδικασία.

Βρείτε έναν νέο οδοντίατρο εάν απαιτείται

όταν προσπαθείτε να ξεπεράσετε το οδοντιατρικό άγχος, η εμπιστοσύνη στον οδοντίατρό σας είναι ζωτικής σημασίας. Εάν αισθάνεστε άνετα με τον οδοντίατρό σας, οι πιθανότητές σας να χαλαρώσετε στο οδοντιατρείο είναι καλύτερες. Ως εκ τούτου, μπορείτε να ζητήσετε παραπομπές από φίλους και μέλη της οικογένειας για να ξεκινήσετε με έναν νέο οδοντίατρο στην περιοχή σας, επισκεπτόμενοι τον για μια δωρεάν διαβούλευση και εκφράζοντας το άγχος σας. Να είστε σίγουροι ότι ο οδοντίατρος θα κατανοήσει τις ανησυχίες σας και θα συνεργαστεί μαζί σας για να σας βοηθήσει να τις ξεπεράσετε.

Τεχνικές Χαλάρωσης

πριν από το ραντεβού σας με τον οδοντίατρό σας, σας βοηθά να κάνετε πρόβες τεχνικών χαλάρωσης όπως η γιόγκα και ο διαλογισμός. Μπορείτε ακόμη να δοκιμάσετε να κάνετε ποδήλατο ή να βγείτε για μεγάλο τρέξιμο για να προωθήσετε τη χαλάρωση για να διασφαλίσετε ότι το νευρικό σας σύστημα είναι ήρεμο προτού ανεβείτε στην καρέκλα του οδοντιάτρου.

Φροντίδα για τα δόντια σας

Εάν διατηρείτε άριστη οδοντική υγιεινή, πιθανότατα αναμένετε να έχετε μια φανταστική εμπειρία στο οδοντιατρείο αντί να φοβάστε μια απαίσια εμπειρία.

Μην αποφεύγετε ποτέ τα ραντεβού με τον οδοντίατρο

Το οδοντιατρικό άγχος ενθαρρύνει πολλούς ανθρώπους να παραβλέπουν τα προγραμματισμένα οδοντιατρικά ραντεβού, δικαιολογώντας ότι δεν έχουν χρόνο, κ.λπ. Δυστυχώς, όσο περισσότερο αποφεύγετε να συναντήσετε τον οδοντίατρό σας, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να ενθαρρύνετε το οδοντιατρικό άγχος να σας ξεπεράσει ξανά. Ωστόσο, εάν προγραμματίζετε τακτικά ραντεβού με τον οδοντίατρό σας ή εξετάσεις ρουτίνας και καθαρισμούς, όταν μπορείτε επίσης να λάβετε θεραπεία ούλων εάν πάσχετε από περιοδοντική νόσο, μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες σοβαρών στοματικών επιπλοκών που απαιτούν εντατικές θεραπείες.

Φέρτε ένα έμπιστο άτομο μαζί σας στο ραντεβού σας

Εάν αισθάνεστε ότι το να κρατάτε το χέρι ενός μέλους της οικογένειας σας βοηθά να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια αγχωτικών συνεδριών, ρωτήστε τον οδοντίατρό σας εάν το αγαπημένο σας πρόσωπο μπορεί να σας συνοδεύσει στην αίθουσα θεραπείας για να σας κρατήσει το χέρι κατά τη διάρκεια της οδοντιατρικής σας επέμβασης. Ο οδοντίατρος που βρίσκεται κοντά σας αναμφίβολα θα ικανοποιήσει το αίτημά σας και θα επιτρέψει στον έμπιστό σας να παραμείνει μαζί σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας σας.

Συζητήστε την Οδοντιατρική Καταστολή με τον Οδοντίατρό σας

Επομένως, εάν συζητήσετε για την καταστολή των δοντιών με τον οδοντίατρό σας, θα σας προσφέρουν πολλαπλές επιλογές αφού λάβουν υπόψη το επίπεδο του οδοντικού σας άγχους, την απαραίτητη διαδικασία και την κατάσταση της στοματικής σας υγείας. Για παράδειγμα, οι οδοντίατροι μπορούν να σας προσφέρουν ήπια οδοντιατρική καταστολή με οξείδιο του αζώτου ή ακόμη και να παρέχουν μέτρια από του στόματος καταστολή για να σας χαλαρώσουν εντελώς πριν ξεκινήσετε το οδοντιατρείο και λάβετε τις θεραπείες που χρειάζεστε, χωρίς να αγνοείτε το περιβάλλον σας.