Πότε το οδοντικό δέσιμο θεωρείται βασική απαίτηση;

Η οδοντική συγκόλληση είναι μια διαδικασία που χρησιμοποιεί σύνθετη ρητίνη χρώματος δοντιού για την αποκατάσταση των μπροστινών επιφανειών των δοντιών. Το συγκολλημένο υλικό έχει σχήμα ώστε να ταιριάζει στο προετοιμασμένο δόντι και συγκρατείται με εφαρμογή θερμότητας ή φωτός. Σε αυτό το blog, θα μιλήσουμε για το πότε η οδοντική συγκόλληση γίνεται απαραίτητη προϋπόθεση.

Τι είναι το Συγκόλληση δοντιών;

Το Συγκόλληση δοντιών είναι μια οδοντιατρική διαδικασία εξωτερικών ασθενών που αποτελείται από τη χρήση σύνθετης ρητίνης για την κάλυψη των επιφανειών των δοντιών σας. Η οδοντική συγκόλληση κοντά μου χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της βλάβης των δοντιών που εντοπίζονται στα δόντια, συμπεριλαμβανομένων των ρωγμών, των τσιπς και των λεκέδων.

Η αισθητική συγκόλληση γίνεται πιο συχνά στα μπροστινά δόντια επειδή είναι πιο ορατά όταν μιλάτε ή χαμογελάτε. Το Συγκόλληση δοντιών παρέχει μια άμεση αισθητική λύση για τα μπροστινά δόντια που είναι έντονα λεκιασμένα, αποχρωματισμένα, φθαρμένα σε περίπτωση σπασίματος ή τερηδόνας. Μπορείτε επίσης να κάνετε οδοντικό δέσιμο για κενά για να κλείσετε τα κενά μεταξύ των δοντιών.

Πότε το οδοντικό δέσιμο είναι βασική απαίτηση;

Η οδοντική συγκόλληση θεωρείται απαραίτητη όταν υπάρχουν εμφανώς σκοτεινά σημεία στα δόντια σας που δεν μπορούν να καλυφθούν με διαδικασίες λεύκανσης ή όταν έχετε σημαντική ζημιά στα μπροστινά σας δόντια από τις διατροφικές συνήθειες.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η συγκόλληση δοντιών μπορεί να βοηθήσει στην αντικατάσταση ενός σπασμένου δοντιού χωρίς να γίνει σημαντική οδοντιατρική εργασία στο δόντι. Όταν στερεώνετε ένα σπασμένο δόντι μαζί, μπορεί να είναι δύσκολο για έναν οδοντίατρο να ταιριάζει με το χρώμα και την απόχρωση των παρακείμενων δοντιών ή άλλων δοντιών στο στόμα. Η οδοντική συγκόλληση κοντά σας είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση γιατί δεν απαιτεί σοβαρή χειρουργική επέμβαση και μπορεί να δώσει μια άμεση λύση για τα κατεστραμμένα μπροστινά δόντια σας.

Η οδοντική συγκόλληση δεν απαιτεί πολύ προηγμένη προετοιμασία

Επίσης, συνήθως δεν απαιτεί αναισθησία, εκτός εάν η διαδικασία γίνεται για την αποκατάσταση ενός σπασμένου δοντιού, την αλλαγή του σχήματός του ή την τοποθέτηση στεφάνης. Όταν ο οδοντίατρός σας κρίνει ότι τα δόντια σας είναι τέλεια για συγκόλληση σύνθετης ρητίνης, θα επιλέξει ένα χρώμα για τη ρητίνη με βάση έναν οδηγό απόχρωσης.

Η διαδικασία της συγκόλλησης

Η επιφάνεια του δοντιού θα τραχύνει και θα εφαρμοστεί ένα μαλακτικό διάλυμα. Αυτά τα βήματα βοηθούν στην πρόσφυση του συγκολλητικού υλικού στα δόντια σας. Μια ρητίνη στο χρώμα του δοντιού που μοιάζει με στόκο απλώνεται πάνω από τη διαμορφώσιμη ουσία, η οποία καλουπώνεται και γυαλίζεται ώστε να ταιριάζει με το υπόλοιπο δόντι.

Ποια είναι τα οφέλη του οδοντικού δεσμού;

Η οδοντική συγκόλληση έχει πολλά πλεονεκτήματα, γι’ αυτό και συχνά θεωρείται απαραίτητο μέρος της οδοντιατρικής φροντίδας. Μερικά από τα βασικά οφέλη περιλαμβάνουν:

Αισθητική

Η οδοντική συγκόλληση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της εμφάνισης των δοντιών που είναι λεκιασμένα, σπασμένα, ραγισμένα ή κακώς ευθυγραμμισμένα.

Αντοχή

Η συγκόλληση δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο άλλες οδοντικές αποκαταστάσεις, αλλά εξακολουθεί να θεωρείται εξαιρετικά ανθεκτική για γενική χρήση. Η οδοντική συγκόλληση διαρκεί συνήθως από ένα έως τρία χρόνια.

Προσιτότητα

Οι οδοντικές όψεις πορσελάνης είναι μια εναλλακτική επιλογή, αλλά αυτές μπορεί να είναι δαπανηρές — ειδικά εάν χρειάζεται να αντιμετωπιστούν πολλά δόντια. Η οδοντική συγκόλληση κοστίζει συνήθως το μισό από τους οδοντικούς καπλαμάς και απαιτεί ένα ραντεβού. Η οδοντική συγκόλληση μπορεί επίσης να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα, μειώνοντας τη συνολική δέσμευση χρόνου.

Αναστρεπτό

Οι οδοντικές όψεις πορσελάνης δεν είναι αναστρέψιμες. Ωστόσο, η οδοντική συγκόλληση είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσει βλάβη εάν χρειαστεί να αφαιρεθεί ή να προσαρμοστεί. Η οδοντική συγκόλληση είναι αναστρέψιμη.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του οδοντικού δεσμού;

Η οδοντική συγκόλληση έχει μερικά μειονεκτήματα όπως:

Η οδοντική συγκόλληση δεν είναι τόσο δυνατή όσο οι όψεις πορσελάνης και μπορεί να σπάσει ή να σπάσει αν δεν προσέχετε.
Η οδοντική συγκόλληση μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση εάν έχετε πολλά οδοντικά προβλήματα ή τερηδόνα, καθώς είναι δύσκολο να κολλήσετε σε ανθυγιεινές επιφάνειες δοντιών.