Πόσο διαρκεί η λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση δοντιών είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις που βοηθούν στην ενίσχυση της εμφάνισης του χαμόγελου σας. Ίσως αναρωτιέστε πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα και ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη μακροζωία της λεύκανσης των δοντιών; Σε αυτό το άρθρο θα καλύψουμε αυτό το θέμα λεπτομερώς.

Διάρκεια Διαφορετικών Μεθόδων Λεύκανσης Δοντιών

Οι επαγγελματικές διαδικασίες λεύκανσης δοντιών είναι οι πιο αποτελεσματικές και παρέχουν τα πιο αισθητά και μακροχρόνια αποτελέσματα. Αυτά τα αποτελέσματα διαρκούν συνήθως από 6 μήνες έως 2 χρόνια, αλλά τελικά εξαρτάται από τις συνήθειές σας και από το πόσο καλά φροντίζετε τα δόντια σας.

Οι μέθοδοι λεύκανσης δοντιών DIY, όπως η χρήση δίσκων ή λωρίδων, μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικές. Ωστόσο, συνήθως παρέχουν λιγότερο συναρπαστικά αποτελέσματα. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων λεύκανσης DIY ποικίλλει επίσης ανάλογα με το συγκεκριμένο προϊόν που χρησιμοποιείτε και πόσο συχνά το χρησιμοποιείτε. Γενικά, μπορείτε να περιμένετε να δείτε αποτελέσματα για 3-6 μήνες εάν εκτελεστούν σωστά.

Η δημοφιλής λευκαντική οδοντόκρεμα είναι μια σταδιακή προσέγγιση στη λεύκανση των δοντιών και τα αποτελέσματα δεν είναι τόσο αισθητά. Με την τακτική χρήση, μπορείτε να περιμένετε μια ανεπαίσθητη βελτίωση στη σκιά των δοντιών σας με την πάροδο του χρόνου. Η διάρκεια των αποτελεσμάτων της λεύκανσης της οδοντόκρεμας εξαρτάται επίσης από το πόσο συχνά τη χρησιμοποιείτε και από το εάν καταναλώνετε τροφές και ποτά που μπορούν να λερώσουν τα δόντια σας. Επίσης, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε μια καλής ποιότητας οδοντόκρεμα, εάν δεν είστε σίγουροι ποια να χρησιμοποιήσετε, ζητήστε από την ομάδα μας να σας προτείνει.

Παράγοντες που επηρεάζουν τη διάρκεια της λεύκανσης των δοντιών

Ο λόγος που λευκαίνουμε τα δόντια είναι κυρίως για λόγους αισθητικής και θέλουμε το αποτέλεσμα να έχει διάρκεια. Το χρονικό διάστημα που θα διατηρηθούν τα αποτελέσματα διαφέρει από άτομο σε άτομο και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκειά του. Παρακάτω παραθέτουμε μερικά από τα βασικά σημεία που πρέπει να θυμάστε εάν θέλετε να παρατείνετε τα αποτελέσματα:

Μέθοδος λεύκανσης δοντιών

Η μέθοδος λεύκανσης των δοντιών που επιλέγετε μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη διάρκεια των αποτελεσμάτων σας. Οι διαδικασίες λεύκανσης δοντιών στο ιατρείο είναι οι πιο αποτελεσματικές και μπορούν να προσφέρουν τα πιο αισθητά και μακροχρόνια αποτελέσματα, ενώ οι στο σπίτι μέθοδοι όπως λεύκανση δίσκοι ή ταινίες μπορεί να είναι αποτελεσματικές, αλλά παρέχουν λιγότερο δραματικά αποτελέσματα. Η λευκαντική οδοντόκρεμα είναι μια μέθοδος λεύκανσης δοντιών που απαιτεί περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν αισθητά αποτελέσματα και αυτά τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τόσο μακροχρόνια όσο άλλες προσεγγίσεις.

Συνήθειες Στοματικής Υγιεινής

Η διατήρηση καλών συνηθειών στοματικής υγιεινής μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσετε τα δόντια σας φωτεινά και λευκά. Το τακτικό βούρτσισμα και το νήμα μπορούν να αφαιρέσουν τους επιφανειακούς λεκέδες και να αποτρέψουν τη δημιουργία νέων. Επιπλέον, η μη φροντίδα της στοματικής σας υγείας θα οδηγήσει σε αποχρωματισμό και λεκέδες των δοντιών σας, γεγονός που θα κάνει τα αποτελέσματα της λεύκανσης των δοντιών σας να εξαφανιστούν πιο γρήγορα.

Παράγοντες διατροφής και τρόπου ζωής

Η διατροφή και οι επιλογές του τρόπου ζωής σας μπορούν επίσης να επηρεάσουν το πόσο θα διαρκέσουν τα αποτελέσματα της λεύκανσης των δοντιών σας. Ορισμένα τρόφιμα και ποτά, όπως ο καφές, το τσάι, το κόκκινο κρασί, τα σκουρόχρωμα φρούτα και λαχανικά, έχουν τη δυνατότητα να λεκιάσουν τα δόντια σας. Το κάπνισμα τσιγάρων είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που θα συμβάλει στη δημιουργία λεκέδων και αποχρωματισμού.

Γενεσιολογία

Λόγω γενετικής, ορισμένα άτομα είναι πιο επιρρεπή σε λεκέδες και αποχρωματισμό των δοντιών από άλλα, κάτι που θα απαιτήσει πιο συχνή συντήρηση για να διατηρηθούν τα δόντια σας φωτεινά και λευκά.

Αν και οι προαναφερθείσες συμβουλές μπορεί να είναι χρήσιμες, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε την περίπτωσή σας με τους οδοντιάτρους μας για να καθορίσετε την καταλληλότερη μέθοδο λεύκανσης δοντιών για τις ανάγκες και τις περιστάσεις σας.