Πόσος χρόνος χρειάζονται τα γλωσσικά σιδεράκια

Επομένως, σκέφτεστε να αποκτήσετε γλωσσικά σιδεράκια, αλλά δεν είστε σίγουροι για τον αντίκτυπο που θα έχει στη ζωή σας. Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το εάν τα γλωσσικά σιδεράκια είναι η σωστή επιλογή για εσάς;

Τι είναι τα γλωσσικά σιδεράκια;

Τα γλωσσικά σιδεράκια εκτελούν την ίδια εργασία με τα συνηθισμένα σιδεράκια, αλλά αντί να εφαρμόζονται πάνω από τα δόντια και να δίνουν όλη την όψη «μεταλλικού στόματος», τοποθετούνται πίσω από τα δόντια με διακριτικό τρόπο και είναι ελάχιστα ορατά στους άλλους ανθρώπους.

Όταν ένα άτομο φοράει γλωσσικά σιδεράκια, η αίσθηση μέσα στο στόμα μπορεί να είναι παρόμοια με τα κανονικά σιδεράκια. Μπορείτε να περιμένετε παρόμοια προβλήματα με αυτό να επηρεάζει την ομιλία σας, στην αρχή, και με το φαγητό να παγιδεύεται μέσα στο σχέδιο. Όποια και αν είναι τα σιδεράκια που φοράτε, η επίδραση στην ομιλία είναι αρχικά μια ταλαιπωρία, αλλά θα προσαρμοστείτε γρήγορα και μπορείτε να περιμένετε να επιστρέψει η ομιλία σας στο φυσιολογικό μέσα σε μια εβδομάδα.

Πώς λειτουργούν τα γλωσσικά σιδεράκια;

Τα γλωσσικά σιδεράκια λειτουργούν με παρόμοιο τρόπο με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Εφαρμόζεται ήπια πίεση για μια χρονική περίοδο από μεταλλικά σύρματα για να μετακινηθούν τα δόντια στη σωστή θέση, η οποία είναι ευεργετική τόσο για το φαγητό όσο και για το τέλειο χαμόγελο.

Ο απώτερος στόχος είναι να μεγαλώσουν τα δόντια σας ίσια και να αφαιρέσετε τυχόν κενά. Τα πάνω δόντια πρέπει να ευθυγραμμίζονται τέλεια με τα κάτω δόντια, ώστε να μπορείτε να μασάτε χωρίς να προκαλέσετε ζημιά σε άλλα δόντια.

Τα οφέλη των γλωσσικών τιράντες

Το πρωταρχικό όφελος των γλωσσικών νάρθηκες είναι καθαρά καλλυντικό. Δεν λειτουργούν καλύτερα ή χειρότερα από τα συμβατικά σιδεράκια. Το μειονέκτημα σε αυτό είναι ότι συνήθως τοποθετούνται από επαγγελματία ορθοδοντικό και όχι από τυπικό οδοντίατρο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερο από τα κανονικά σιδεράκια.

Η Διαδικασία Απόκτησης Γλωσσικών Σιδερωμάτων

Αυτό θα απαιτήσει δύο επισκέψεις σε έναν ορθοδοντικό. Στην πρώτη επίσκεψη, τα δόντια σας θα εξεταστούν, ο ειδικός θα σας εξηγήσει το βάθος του προβλήματος και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επιτυχή επανευθυγράμμιση και θα ληφθούν καλούπια από τα δόντια σας.

Αυτά τα καλούπια θα σταλούν στη συνέχεια σε ένα εργαστήριο όπου θα κατασκευαστούν τα ειδικά σχεδιασμένα σιδεράκια σας.

Στη δεύτερη επίσκεψή σας, θα εφαρμοστεί ένα οδοντικό τσιμέντο στο πίσω μέρος των δοντιών σας και θα τοποθετηθούν τα προσαρμοσμένα σιδεράκια σας. Το τελικό στάδιο είναι να εισαχθεί ένα μεταλλικό σύρμα αψίδας στα σιδεράκια. Το σύρμα ασκεί πίεση στα δόντια σας για να αναγκάσει απαλά την εκ νέου ευθυγράμμιση. Αρχικά, αυτό μπορεί να προκαλέσει μια μικρή ενόχληση, αλλά αυτό ξεπερνιέται γρήγορα.

Πόσο χρόνο χρειάζονται τα γλωσσικά σιδεράκια;

Μετά το πρώτο ραντεβού, χρειάζονται συνήθως μεταξύ τεσσάρων και έξι εβδομάδων για να σχεδιαστούν τα γλωσσικά σιδεράκια. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται συνήθως σε μία μόνο επίσκεψη στον οδοντίατρο, αλλά οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περαιτέρω εργασία πριν από την εφαρμογή του τελικού νάρθηκα.

Το χρονικό διάστημα που φοριούνται τα σιδεράκια ποικίλλει μεταξύ των ασθενών, ανάλογα με την ποσότητα εργασίας που απαιτείται. Οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να φορούν τιράντες για ένα έως δύο χρόνια πριν βιώσουν τα αποτελέσματα που ήλπιζαν. Ακραία περίπτωση μπορεί να απαιτήσει ένα ακόμη έτος. Εάν τα δόντια είναι σε ιδιαίτερα κακή κατάσταση, τότε μπορεί να χρειαστεί να πραγματοποιηθεί η εκ νέου ευθυγράμμιση σταδιακά και μπορεί να χρειαστεί να τραβηχτούν τα δόντια για να διευκολυνθεί η εργασία.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου χρήσης, είναι απαραίτητες οι τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο κάθε λίγους μήνες για την παρακολούθηση της ανάπτυξης των δοντιών και τη διενέργεια τυχόν απαραίτητων προσαρμογών.

Με οποιαδήποτε σιδεράκια, οι πρώτες εβδομάδες είναι πάντα οι πιο άβολες. Όσο και αν χρειαστεί, τελικά, θα διαπιστώσετε ότι είναι μια μικρή ταλαιπωρία να αναπτύξετε ένα τέλειο χαμόγελο για όλη τη ζωή.

Φροντίστε τα γλωσσικά σιδεράκια σας

Είναι σημαντικό να λαμβάνετε κάθε προφύλαξη για να αποφύγετε ζημιά σε οποιοδήποτε τύπο νάρθηκα. Αποφύγετε οποιαδήποτε στερεά ή μασώμενα γλυκά που μπορεί να βλάψουν τα δόντια ή τον νάρθηκα. Είναι πολύ φυσικό να αλλάξετε τη διατροφή σας τις πρώτες εβδομάδες για να τρώτε πιο μαλακά τρόφιμα, καθώς τα δόντια σας είναι πιθανό να είναι πιο ευαίσθητα αυτή τη στιγμή.

Θα πρέπει να διατηρείτε ένα υγιές και τακτικό πρόγραμμα καθαρισμού δοντιών ανά πάσα στιγμή. Εάν τα δόντια ή ο νάρθηκας σας καταστραφούν οποιαδήποτε στιγμή, είναι σημαντικό να επισκεφτείτε αμέσως έναν οδοντίατρο.