Είναι τα καθαρά σιδεράκια κατάλληλα για μένα;

Η σκέψη των τιράντες πηγαίνει πάντα τους ανθρώπους πίσω στο γυμνάσιο και στις πολύ αξιοσημείωτες μεταλλικές εκδόσεις. Αν και αυτά αναμφίβολα κάνουν τη δουλειά τους, μπορεί να είναι απίθανο να πιστεύετε ότι θα τα φοράτε για σχεδόν ένα χρόνο, αν όχι περισσότερο. Όταν σκέφτεστε αν θα ισιώσετε τα δόντια σας, ιδιαίτερα ως ενήλικας, πρέπει να εξετάσετε όλες τις εναλλακτικές λύσεις.

Γιατί πρέπει να προσέχετε τα δόντια σας;

Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη φροντίδα των δοντιών σας, ιδιαίτερα όταν αυτό σχετίζεται με την ευθυγράμμισή τους. Αν και ο κύριος στόχος για να αποκτήσετε νάρθηκες είναι γενικά η βελτίωση της εμφάνισης, τα δόντια που δεν είναι όλα μαζεμένα και κρυμμένα το ένα πίσω από το άλλο είναι πολύ πιο εύκολο να διατηρηθούν καθαρά. Είναι πολύ εύκολο για τα βακτήρια και επομένως την πλάκα να κρύβονται στις σχισμές και ανάμεσα στα δόντια και είναι πιο δύσκολο να το εξαλείψετε εάν τα δόντια σας δεν είναι ίσια.

Όταν τα δόντια δεν αλληλεπικαλύπτονται, τα δόντια σας εφαρμόζουν στα ούλα σας με μεγαλύτερη ασφάλεια, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε κάτι που ονομάζεται περιοδοντική νόσος. Αυτή είναι μια μόλυνση των ούλων και των οστών γύρω από τα δόντια που μπορεί επίσης να συνδεθεί με άλλα προβλήματα υγείας. Επομένως, το να έχουμε πιο υγιή δόντια μπορεί να είναι ωφέλιμο για ολόκληρο το σώμα.

Τα δόντια που δεν εφαρμόζουν καλά μπορεί επίσης να τρίβονται μεταξύ τους, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μεγαλύτερη φθορά από ό,τι θα έπρεπε να αντιμετωπίζουν κατά τη διάρκεια καθημερινών εργασιών όπως το φαγητό. Η διασφάλιση της σωστής ευθυγράμμισης είναι απαραίτητη εάν δεν θέλετε να φθαρούν πολύ γρήγορα.

Γιατί καθαρά σιδεράκια;

Δυστυχώς, το να πάρεις νάρθηκες ως ενήλικας είναι λίγο φαύλος κύκλος. Ενδιαφέρεστε για την εμφάνισή σας και θέλετε να την κάνετε καλύτερη. Αλλά για να το κάνεις καλύτερο, πρέπει να φορέσεις κάτι που κάνει την εμφάνισή σου χειρότερη. Το να φοράτε σιδεράκια για να ευθυγραμμίσετε εκ νέου τα δόντια σας είναι απαραίτητο μόνο για σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά ακόμα κι έτσι, μπορεί να είναι πολύ επιζήμιο για την ευημερία σας εάν προσπαθείτε συνεχώς να κρύψετε τα δόντια σας από τα μάτια.

Εδώ μπαίνουν καθαρά σιδεράκια. Ανάλογα με τις ανάγκες του ασθενούς, μπορούν να τοποθετηθούν καθαροί νάρθηκες πίσω ή μπροστά. Με κάθε τρόπο, γίνονται σχεδόν αδύνατο να φανούν. Καθώς τα σιδεράκια πρέπει να τοποθετηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτή γίνεται η προτιμότερη λύση όταν ο χρήστης θέλει να βελτιώσει την ευθυγράμμιση των δοντιών του με λιγότερο προφανή τρόπο.

Συχνά, οι σαφείς τιράντες δεν στερεώνονται και αυτό επιτρέπει στον χρήστη να τα αφαιρεί ενώ τρώει. Τα καθαρά σιδεράκια είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο σιδεράκι, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθούν τόσο τα δόντια όσο και ο νάρθηκας καθαρά και απαλλαγμένα από βακτήρια, και τα υπολείμματα τροφών είναι ένα από τα κύρια προβλήματα. Εάν ο νάρθηκας μπορεί να αφαιρεθεί για φαγητό, αυτό καθιστά πολύ πιο εύκολο να διατηρήσετε καθαρότερα τόσο τον νάρθηκα όσο και τα δόντια.