Διαρκούν τα οδοντικά εμφυτεύματα;

Τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι για πολλούς ανθρώπους μια πιο ελκυστική εναλλακτική από τη χρήση οδοντοστοιχιών, ειδικά εάν είναι νεότεροι ή η εμφάνισή τους είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Ωστόσο, τα εμφυτεύματα απαιτούν σημαντική επένδυση και πολλοί παράγοντες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη πριν από τη δέσμευση για μια πορεία θεραπείας. Ένας από αυτούς τους παράγοντες είναι πόσο καιρό θα διαρκέσουν τα εμφυτεύματα. Όταν ξοδεύετε τόσα πολλά χρήματα) και υποβάλλεστε σε σημαντικές οδοντιατρικές εργασίες, θέλετε να είστε σίγουροι ότι τα εμφυτεύματα θα διαρκέσουν.

Θεωρητικά, ένα εμφύτευμα μπορεί να διαρκέσει επ ‘αόριστον, αν και δεν έχουν υπάρξει ακόμη μελέτες που να έχουν εξετάσει πολύ μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Υπάρχουν επίσης πολλοί παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τη διάρκεια ενός εμφυτεύματος. ένας καλός οδοντίατρος θα εξετάσει όλους αυτούς τους παράγοντες πριν αποφασίσει εάν τα εμφυτεύματα είναι μια βιώσιμη επιλογή για εσάς.

Κακή οδοντική υγιεινή

Δεν μπορείτε απλώς να αφήσετε τα εμφυτεύματα να φροντίζουν τον εαυτό τους και να ξεχάσετε τη φροντίδα του στόματος και των φυσικών δοντιών σας. Η κακή οδοντική υγιεινή μπορεί να έχει αντίκτυπο στη συνολική υγεία του στόματός σας και επομένως να επηρεάσει τα εμφυτεύματα. Τα βακτήρια γύρω από ένα εμφύτευμα μπορεί να οδηγήσουν σε μια κατάσταση που ονομάζεται περιεμφυτευματίτιδα, όπου τα ούλα υποχωρούν και μπορεί τελικά να καταλήξουν στην απώλεια του εμφυτεύματος. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε μια διεξοδική διαδικασία καθαρισμού και να παρακολουθείτε τακτικά ραντεβού με τον υγιεινολόγο σας. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας συμβουλεύσουν να χρησιμοποιήσετε επιπλέον εργαλεία εάν έχετε εμφυτεύματα.

Θέση στο στόμα

Οι ασθενείς συχνά εκπλήσσονται όταν μαθαίνουν ότι η θέση του εμφυτεύματος μπορεί να επηρεάσει τη μακροζωία του. Αυτά που βρίσκονται στο μπροστινό μέρος του στόματος τείνουν να διαρκούν περισσότερο, καθώς δέχονται λιγότερη πίεση από τα δόντια πιο πίσω που χρησιμοποιούνται για μάσημα. Αυτό είναι τυχερό, δεδομένου ότι λόγω της ορατότητας των μπροστινών δοντιών, οι άνθρωποι μπορεί να είναι πιο πιθανό να έχουν εμφυτεύματα στο μπροστινό μέρος για να αντικαταστήσουν τα δόντια που λείπουν.

Η μπουκιά σου

Μερικοί άνθρωποι έχουν ένα βαρύ δάγκωμα ή τρίζουν πολύ τα δόντια τους. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια των εμφυτευμάτων, λόγω της μεγαλύτερης πίεσης που ασκείται στα εμφυτεύματα.