Γιατί είναι τα οδοντικά εμφυτεύματα μια δημοφιλής επιλογή;

Πολλοί ασθενείς προτιμούν τα οδοντικά εμφυτεύματα από άλλες οδοντικές αποκαταστάσεις. Η σταθερότητα και η αισθητική βελτίωση που παρέχουν τα εμφυτεύματα μπορεί να βελτιώσει το δάγκωμα και την ομιλία κάποιου, καθώς και το μάσημα και το χαμόγελό του. Η κατανόηση του γιατί τα εμφυτεύματα είναι δημοφιλή μπορεί να σας πείσει να μιλήσετε με τον οδοντίατρό σας σχετικά με τη λήψη τους. Εδώ είναι οι λόγοι για τη δημοτικότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων.

Αποκαταστάσεις μεγαλύτερης διάρκειας

Τα οδοντικά εμφυτεύματα θα γίνουν μέρος του οστού της γνάθου κάποιου. Αυτό τις καθιστά τις πιο δυνατές, πιο ανθεκτικές από όλες τις οδοντικές αποκαταστάσεις. Άλλα χρειάζονται συνεχείς επισκευές ή αντικαταστάσεις. Με την κατάλληλη φροντίδα και συντήρηση, αυτές οι οδοντικές αποκαταστάσεις μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες ή ακόμα και μια ζωή.

Οι ράβδοι και τα στηρίγματα είναι από τιτάνιο. Η οδοντική στεφάνη είναι πορσελάνη. Αυτά τα ανθεκτικά υλικά συμβάλλουν στη μακροζωία των οδοντικών εμφυτευμάτων. Η ανθεκτικότητα και η σταθερή στερέωση των εμφυτευμάτων αποτρέπουν το άγχος και το στρες, γνωρίζοντας ότι οι αποκαταστάσεις δεν θα γλιστρήσουν και δεν θα πέσουν.

Εμφανιστείτε φυσικά

Τα φυσικά δόντια κάποιου έχουν οδοντικές ρίζες που τα αγκυρώνουν στο οστό της γνάθου. Τα οδοντικά εμφυτεύματα λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Οι ράβδοι τιτανίου χρησιμεύουν ως οδοντικές ρίζες που αγκυρώνουν το σύστημα τεχνητών δοντιών στο οστό της γνάθου. Αυτό το μέταλλο είναι βιοσυμβατό, έτσι μπορεί να συγχωνευθεί με το οστό της γνάθου και τον μαλακό ιστό των ούλων χωρίς προβλήματα. Θα χρειαστούν μήνες πριν ολοκληρωθεί η συγχώνευση των ράβδων και του οστού της γνάθου. Αλλά η μεγάλη αναμονή αξίζει τον κόπο λόγω της δύναμης και της σταθερότητάς του.

Αποτρέψτε την οστική απώλεια

Η απώλεια της γνάθου είναι μια κοινή παρενέργεια της απώλειας δοντιών. Μόλις ξεκινήσει αυτό, θα ακολουθήσει μεγαλύτερη απώλεια δοντιών. Ο οστικός ιστός είναι ζωντανός. Χρειάζεται διέγερση ώστε να μπορεί να συγκεντρώσει θρεπτικά συστατικά για να επισκευαστεί και να αναπτυχθεί. Η απώλεια δοντιών αφαιρεί τις οδοντικές ρίζες που διεγείρουν το οστό της γνάθου. Αυτό προκαλεί τη συρρίκνωση του οστού της γνάθου.

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να αποτρέψουν αυτό να συμβεί ξανά διεγείροντας το οστό της γνάθου. Καθώς τα εμφυτεύματα παραμένουν στο οστό της γνάθου, ο ιστός γίνεται ισχυρότερος και παχύτερος. Γι’ αυτό τα οδοντικά εμφυτεύματα είναι δημοφιλή και σημαντικά. Βοηθούν στην ενίσχυση του οστού της γνάθου ενώ αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν.

Εύκολο στη συντήρηση

Η φροντίδα των οδοντικών εμφυτευμάτων δεν είναι δύσκολη. Δεν είναι τόσο φορολογικό όσο η διατήρηση κινητών οδοντοστοιχιών. Είναι σαν να φροντίζεις τα φυσικά δόντια. Το βούρτσισμα και το νήμα είναι απαραίτητο. Η χρήση ενός αντιβακτηριακού στοματικού διαλύματος μπορεί να ξεπλύνει τα σωματίδια τροφής και τα βακτήρια. Αυτές οι πρακτικές μπορούν να διατηρήσουν τις θέσεις εμφύτευσης απαλλαγμένες από βακτήρια.

Το να διατηρείτε το στόμα καθαρό μπορεί επίσης να αποτρέψει τα βακτήρια από τη διείσδυση στα ούλα και το οστό της γνάθου. Μπορεί να κρατήσει μακριά την ασθένεια των ούλων. Η επίσκεψη στον οδοντίατρο για τακτικό οδοντικό καθαρισμό είναι επίσης απαραίτητη. Ο οδοντίατρος μπορεί να εντοπίσει τυχόν προβλήματα και να τα αντιμετωπίσει αμέσως.

Διατηρήστε ανέπαφα τα γειτονικά δόντια

Οι αφαιρούμενες οδοντικές αποκαταστάσεις όπως οι οδοντικές γέφυρες και οι οδοντοστοιχίες χρησιμοποιούν υγιή φυσικά δόντια για να προσκολληθούν. Για τις οδοντικές γέφυρες, ο οδοντίατρος πρέπει να ξυρίσει το μεγαλύτερο μέρος του υγιούς οδοντικού ιστού από τα δόντια στήριξης. Αυτό θα βεβαιωθείτε ότι οι κορώνες εφαρμόζουν πάνω τους. Με τις οδοντοστοιχίες, τα μεταλλικά κουμπώματα πρέπει να αγκυρώνονται στα διπλανά δόντια. Τα κουμπώματα τείνουν να γρατζουνίζουν ή να διαβρώνουν το στρώμα του σμάλτου αυτών των υγιών δοντιών.